Sanat gelecekte, insan bedenini ve algılarını materyal olarak kullanarak, farklı gerçeklikler yaratmak üzerine olacak.
Küratörlüğünü Bihter Ayyıldız ve Emir Dereci’nin üstlendiği karma sergi, antropolojik sürdürülebilirlik konusunu sorguluyor.
Google ve daha küçük arama motorlarının yapay zeka çöplüğü karşısındaki denetimsizliği üzerine.
Selçuk Artut ve Kerem Ozan Bayraktar'ın yeni sergileri ziyarete açıldı.
Justine Emard’ın Co(AI)xistence isimli video yerleştirmesi üzerinden insan ve makine arasındaki ihtimallere dair.
Zorlukları kadar ilham verici anlarıyla da hatırlanacak olan 2024'e dair akılda kalan sergiler, albümler, önemli haberler ve daha fazlası.
Diriyah Art Futures, dijital sanat ve yeni medya odaklı yaklaşımıyla hem bölgesel hem de küresel sanata katkıda bulunmayı hedefliyor.
Zehra Begüm Kışla, Aralık 2024 tarihinden itibaren Yapı Kredi Kültür Sanat'ın küratöryel ekibinde yer alıyor.
İçimdeki Şehir, hareket ve (sosyal) koreografiyi odağına alarak şehrin ve gündelik hayatın ritmini adeta bir dans gösterisine dönüştürüyor.
Sanatsever, teknoloji meraklısı ya da gurme arkadaşınıza hala hediye bulamadıysanız yılbaşı hediye rehberimize göz atmayı unutmayın!
Sinemanın medyalararası ve çokluortam formlarıyla evrildiği, dijital kod ve yapay zeka ile sanallığa odaklandığı yeni çağı üzerine.
Piksel. Yeni Medya Misafir Sanatçı Programı, 18. İstanbul Bienali ve Algorave İstanbul’un güncel açık çağrıları Aralık ayında devam...
Björk ve Aleph’in tehlike altındaki hayvanların seslerini yapay zeka aracılığıyla yeniden hayal ettikleri "Nature Manifesto" üzerine.
16. yüzyıl Barok mimarisinin önemli yapılarından olan Aziz Petrus Bazilikası’nın yapay zeka teknolojisiyle oluşturulan dijital versiyonu...
OI_Music, 14 Aralık Cumartesi akşamı Sakıp Sabancı Müzesi’nin büyüleyici atmosferini canlı elektronik müzik ve görsellerle aydınlatmaya...
İçinde yaşadığımız modern dünyayı anlamlandırmaya çalışan ve son dönemdeki teknolojik yeniliklere ışık tutan güncel bir seçki karşınızda.
Çubuklu Silolar Dijital Sanatlar Müzesi'nde izleyiciye derinlikli bir keşif ve varoluşsal bir deneyim imkânı sunan "Boşluk" sergisine dair.
Dijital teknolojilerin kullanımındaki aşırılığın yol açtığı duygusal, fiziksel ve zihinsel zararlardan ortaya çıkan kavramlar üzerine.
Veri ile sanat arasındaki ilişki asli bir ilişki. Bunun temel bir nedeni var, pek temel: Sanatın özünde duyulara dair olması.
Teknolojik yenilikler, platformların hızlı yükselişi ve yapay zekanın popülaritesi üzerinden dijital sanat ekosistemine güncel bir bakış.