Koray Soylu
Almanya’nın köklü elektronik müzik mirası ve çağdaş yaratıcılarının sıra dışı görsel-işitsel performansları, 23 ve 24 Mayıs günleri İstanbul’un Babylon sahnesine konuk oldu.
Hasan Cem Çal
Modern ve çağdaş sanat paradigmalarının ötesinde bir sanat anlayışı mümkün mü?
Cihan Bacak
Muscular Theology, yapay zekanın sınırsız imkanlarıyla, sansürün gölgesinde, dijital bedenlerin homoerotik bir keşfini sunuyor.
Furkan Öztekin
“Hayalet Uzuvlar”, kaybedilenin yerine konulamayacağını ama farklı biçimlerde var olmaya devam edebileceğini hatırlatıyor.
Makinenin insandan ve insanın makineden öğrendiği bir sanatsallık.
AI Slop, güncel olarak dijital dünyanın hızla yapay zeka çöplüğüne dönüştüğünü sembolize ediyor.
Burak Öztürk
Justine Emard’ın Co(AI)xistence isimli video yerleştirmesi üzerinden insan ve makine arasındaki ihtimallere dair.
Seda Niğbolu
İçimdeki Şehir, hareket ve (sosyal) koreografiyi odağına alarak şehrin ve gündelik hayatın ritmini adeta bir dans gösterisine dönüşt ürüyor.
Björk ve Aleph’in tehlike altındaki hayvanların seslerini yapay zeka aracılığıyla yeniden hayal ettikleri "Nature Manifesto" üzerine.
Dijital teknolojilerin kullanımındaki aşırılığın yol açtığı duygusal, fiziksel ve zihinsel zararlardan ortaya çıkan kavramlar üzerine.
Veri ile sanat arasındaki ilişki asli bir ilişki. Bunun temel bir nedeni var, pek temel: Sanatın özünde duyulara dair olması.
Hande Şekerciler
Görsel-işitsel performanslardan medya sanatının çarpıcı örneklerine uzanan SONICA Festivali'nin 2024 edisyonundan izlenimler.
Atıf Akın’ın kişisel sergisi “Sinyaller” üzerine sanat, bilim ve teknoloji çerçevesinde bir değerlendirme.
Yeni medya sanatçısı Weidi Zhang’in “ReCollection” isimli interaktif yapay zeka enstalasyonunu keşfedelim!
Itziar Barrio'nun 29 Eylül'e kadar SALT Galata'da devam eden sergisi "Öyleyse En Başa D önelim" üzerine incelikli bir değerlendirme.
Deniz Özgültekin
Deniz Özgültekin, multidisipliner sanatçı Kaan Tanhan’ın ilk kişisel sergisi Vizör'ü Piksel.Bülten okurları için ziyaret ediyor.
Özüm Ceren İlhan
2050+ tasarım stüdyosu tarafından Salt Beyoğlu Forum alanı için özel olarak tasarlanan, “Havaya Dair” sergisi üzerine.
Beyza Dilem Topdal
Merkezinde dünyaca ünlü Frieze’yi ağırlayan New York sanat fuarlarına ve bu kapsamda gerçekleştirilen etkinliklere güncel bir bakış.
Feride İkiz
Venedik Bienali paralelinde düzenlenen sergilerden “Nebula” ve sergiyi organize eden Fondazione In Between Art Film üzerine bir inceleme.
Akbank Sanat'ta oyun sanatına dair kapsamlı bir seçki sunan “Dijital Sanatta Şimdi: Oyun Odası" sergisi üzerine bir değerlendirme.
Piksel.Bülten'e
abone olun.